En el Pirineu de Lleida, en la Vall de Boí, prop de les esglésies romàniques de Sant Climent y Sta. Maria de Taüll, a pocs kilòmetres de les pistes d'esquiar de Boí-Taüll, el Parc Nacional d'Aigüestortes i el Balneari de Caldes de Boí, es troben els apartaments Pleta Bona - Alta Ribagorça, en el Pirineu Català.
Français  English  Español  Català  
  E-mail:   

Data d'entrada:
        
Data de sortida:
        
Nº de persones:   
Consulta les nostres ofertes d'última hora.
Consulta la nostra oferta d'apartaments en venda.
AIGÜESTORTES.
El Parc Nacional. Esclat de natura.


RUTA DEL ROMÀNIC.
Recorregut pel romànic de la Vall.
El temps.


Estat de la neu.
INFORMACIÓ i RESERVES:
Saloon Esportiu Ed. Falcó
Pla de l'Ermita. TAÜLL
Vall de Boí. (Alta Ribagorça)
Telèfon: 616 776 918
Fax: 973 696 282
EL PARC NACIONAL D'AIGÜESTORTES. ESCLAT DE NATURAEl Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels paratges naturals més cautivadors que existeixen per la seva espectacular bellesa i anciana serenitat.
Un lloc on tots els verds esclaten sota un cel d'un blau rabiós, i l'aigua, sempre present, ha donat, i dóna forma i vida, a tots els éssers vius: arbres, plantes, animals i muntanyes.

Situat a plena serralada dels Pirineus, és l'únic Parc Nacional de tot el territori català, i la zona lacustre més important dels Pirineus, amb els més de 200 llacs o estanys gairebé tots d'origen glacial.
La seva extensió, de 40.852 hectàrees, es troba repartida entre quatre comarques d'alta muntanya: el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i la Val d'Aran.

Format per dues grans valls oposades per la seva capçalera, una orientada a l'est i l’altre cap a l'oest, el cim més elevat del Parc és el pic del Comaloforno (3.033 metres), sent el més conegut i simbòlic el massís de "Els Encantats" (2.747 metres), enfront de l’Estany de Sant Maurici.
Per això, encara que el clima dominant és l'atlàntic, existeixen diversos microclimes (més oceànics o més mediterranis) depenent de l'altitud i l'orientació.

Les glaceres del Quaternari sobre la pissarra i el granit van ser els encarregats d'esculpir aquest paisatge tan característic, deixant constància del seu pas a través de les abundants valls (en forma d'U, penjades o esglaonades), circs i barrancs.

Amb 200 estanys i una gran quantitat de rierols, canals, cascades i torrents, l'aigua cristal·lina i els verds dels boscos de coníferes i dels prats són els protagonistes.

La extraordinària riquesa natural d'aquest idíl·lic lloc es completa amb una sèrie d'espècies animals, també pròpies d'aquestes regions, com són l’isard, l'àguila real, el senglar, la guineu, el gall salvatge, la truita, el tritó, la llúdriga o l'esquirol.

Un conjunt, doncs, d'allò més harmoniós, i singular per la seva composició i situació.

Sens dubte, la Natura, amb el transcurs dels segles, ha estat generosa amb aquest entorn privilegiat, protegit legalment des de 1955.
I privilegiat és l'home que pot i sap gaudir de regals com aquest amb respecte.


Enllaços recomanats on trobareu informació addicional:

- Generalitat - Parcs Naturals

- RutesCatalunya - VegueriesTot tipus d'esports de muntanya i d'aventura
A menys de 5 km. de les pistes d'esquí de Boí-Taüll
Tot un patrimoni monumental a un pas


Inici | Entorn | Serveis | Apartaments | Contactar